Executive coach, pénzügyi coaching, life coach, üzleti coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

13 dolog, ami meggátolja az átlagembert abban, hogy sikeres legyen

2016. március 10. - Galambos Zsófia Premium Coaching

Ugye te is szeretnéd azt hinni, hogy nem vagy átlagos? Olvass tovább, és számolj le azokkal a hétköznapi szokásaiddal, amelyek eddig megakadályoztak abban, hogy hatékonnyá, sikeressé és különlegessé válj.

Mitől átlagember az átlagember? Mit kell tenned ahhoz, hogy ne válj azzá? Mit kell tenned, ha változtatni akarsz? Összefoglalónk megadja neked a választ, és segít kitörni a szürkeségből.

1. Túl sok tévét néznek

A tévénézéssel nincs semmi gond, a mérték a lényeg. Az átlagember idejéből túl sokat vesz el a tévézés, viszont a járulékos haszon vajmi kevés. És akkor még nem is volt szó a reklámokról, melyek arra ösztönöznek, hogy olyan dolgokat vásárolj, amikre semmi szükséged. Csökkentsd a tévézésre szánt időt, vagy iktasd ki teljesen. Az időd túl értékes ahhoz, hogy egy ilyen 'ördögi doboz' előtt töltsd. 

2. Túl sokat játszanak

Aki túl sokat játszik, az nem kifejezetten produktív. Játszani jó, kizárólag stresszlevezetésként. De a helyzet ugyan az, mint a tévénél. Túl sok értékes idő vész kárba. Engedd meg magadnak, hogy néha játssz, de figyelj, nehogy a munka kárára váljon.

3. Túlságosan lusták számon tartani, mivel töltik az idejüket

Napirendet készíteni és ahhoz tartani magunkat roppant unalmas. De a legtöbb ember elfelejteni, hogy egyike a leghasznosabb tevékenységeknek, hiszen megnövelik a produktivitást. Ha nyomon követed, mivel töltöd az idődet, a későbbiekben képes leszel még hatékonyabban kihasználni azt. Sajnos az idő nem megújuló erőforrás, aknázd ki a lehető leghatékonyabban.

4. Későn kelnek fel

A késői kelés azt jelenti, hogy az embernek jóval kevesebb ideje marad hasznos dolgokat tenni. A legtöbb embernek reggel van a maximumon az energiaszintje, de az, aki 10 óráig alszik, minden energiáját elpocsékolja. Ezért nagyon fontos korán kelni, ha valóban haladni is akarsz valamire a napoddal. A korai kelés abban is segít, hogy felkészültebb legyél, például készíts egy remek reggelit egy finom kávé társaságában, és pihenj egy keveset, mielőtt elkezdődne egy nehéz munkanap.

A cikk folytatódik, ide kattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://business-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr618459174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása