Executive coach, pénzügyi coaching, life coach, üzleti coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

12 lépés pénzügyi helyzeted azonnali javulásához

2016. február 23. - Galambos Zsófia Premium Coaching

A legtöbben folyamatosan pénzhiánnyal küzdenek. Te is azok közé tartozol, akik hó végén már a hitelkártyájukból tartják fönt magukat? Akkor neked szól ez a cikk. 

Néhány egyszerű lépéssel elindulhatsz azon az úton, mely elősegítheti pénzügyi helyzeted javulását.

1. Tanulj pénzügyekről

Nem, nem kell tanfolyamra beiratkoznod, interneten, és a könyvtárakban is rengeteg hasznos anyag kering a pénzmenedzsmentről, a megtakarításokról, befektetésekről, ezekről érdemes tájékozódnod, folyamatosan képezned magad. Ha nem rendelkezel ügyes könyvelővel, fontos, hogy saját magadnak is tudj mérleget készíteni azért, hogy tisztán láss a pénzügyeiddel kapcsolatban.

 

 

2. Takaríts meg

Takaríts meg a nehezebb időkre, nyugdíjas korodra, tegyél félre, hogy segíthesd a gyerekeidet, vagy bármire, ami fontos neked. Ha eddig nem kezdted el, egy másik cikkünk jó útmutató lehet.

 

 

3. Diverzifikálj

Amint megtakarítasz, fontos, hogy ne csak egyfajta eszközben tarts a pénzed. Rendelkezz olyan befektetéssel, amelyet rövid időn belül pénzzé tudsz tenni vészhelyzet esetén, de legyenek hosszabb időtávra szóló befektetéseid is. Kötvények, részvények, hedge fundok, ingatlanok, antikvitás stb. Ha nem igazodsz ki a befektetések tengerében, érdemes felkeresni egy pénzügyi tanácsadót, hosszútávon kifizetődik.

 

 

4. Fizesd ki az adósságaidat

Tartozol a banknak? Esetleg ismerőseidnek? Még mindig nyakadon a hitel? Legyen a fő prioritásod az, hogy ezeket a tartozásokat lerovod, míg ezt nem vagy képes megtenni, nem tudsz továbblépni. Utána elkezdhetsz félretenni.

A cikk folytatódik ide kattintva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://business-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr228409276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása