Executive coach, pénzügyi coaching, life coach, üzleti coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

5 nyomós érv az alkalmazotti lét ellen

2016. március 04. - Galambos Zsófia Premium Coaching

Az alkalmazotti létet sokan a stabilitással, jó fizetéssel azonosítják. Mellette szól a fizetett szabadság és a (jobb esetben) 8-tól 5-ig tartó munkaidő is. Nagyszerű. De valóban az? Valóban örömmel kelsz föl minden reggel? Imádod az állásodat és a céget, amelyiknél dolgozol? Nos, ha így van, gratulálok. Egyike vagy azon keveseknek, akiket örömmel tölt el a munkájuk.

Ha gyűlölsz felkelni reggelente, folyamatosan kacérkodsz a gondolattal, hogy felmondasz, és már hétfőn a pénteket várod, itt az ideje, hogy szembe nézz a problémával, és megkérdezd magadtól, valóban ez-e a legjobb módja az időd eltöltésének. Ha csak a fizetés az, ami a jelenlegi munkahelyeden tart, itt az ideje lépned.

Az időnk ezen a világon véges, éppen ezért is értékes. Kezeld hát ehhez mérten, és ne pazarold olyasmire, amit gyűlölsz. A következőkben segítünk neked eldönteni, érdemes-e otthagynod az állásod, és olyasvalamibe fognod, amit igazán szeretsz.

1. Szenvedély

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

Elkötelezett vagy a munkád iránt?

Teljes szívedből arra vágysz, hogy ezt csináld?

A szabadidődben is szívesen foglalkoznál vele még akkor is, ha nem kapnál érte fizetést?

Ha a fentiek valamelyikére nem a válasz, akkor valószínűleg nem szereted rajongásig azt, amit csinálsz. Ahhoz, hogy valami nagyszerűt vigyél véghez, szenvedély szükségeltetik. Ha nincs meg a "tűz", érdemes megfontolnod a felmondásodat. Keresd meg azt az elfoglaltságot, ami boldoggá tesz, hogy igazán nagy tetteket vihess véghez. Ne alkudj meg. A szenvedély tesz minden egyes munkanapot élvezetté. 

A cikk folytatódik ide kattintva

A bejegyzés trackback címe:

https://business-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr838444682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása