Executive coach, pénzügyi coaching, life coach, üzleti coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

5 hasznos tipp, hogy több pénz maradjon a zsebedben

2016. március 04. - Galambos Zsófia Premium Coaching

1. A kényelem ára

Nyaranta, diákmunkásként gyakran elcsodálkoztam, hogy a kollégáim a reggelt a büfében vásárolt kávéval, pékárúval, üdítővel indították, aztán az ebédet is a munkahelyi menzán fogyasztották el. Ezzel a szokásukkal gyakorlatilag az aznapi fizetésük legalább egynegyedét elköltötték.

Ha szeretnéd, hogy félretett pénzed legyen, a fentihez hasonló szokásaidat teljes mértékben át kell alakítani. Készítsd el már előző nap a reggelit és az ebédet magadnak, vidd el dobozban a munkahelyre. A pénztárcád szeretni fog érte. 

Amennyiben nehéz magadban tudatosítani ennek a lépésnek az értelmét, közelítsd meg más oldalról a kérdést. Soha ne arra fókuszálj, hogy valami mennyibe kerül. Inkább gondolj arra, mennyi időt kell ahhoz munkával töltened, hogy megengedhesd magadnak az adott dolgot. Ha másfél óra munkával keresed meg a büfében vásárolt reggeli és ebéd árát, szerintem már nem is olyan mókás. 

2. Sok kicsi sokra megy

Ha minden nap csak egy kávét iszol a legolcsóbb fajtából munkába menet (számoljunk a példa kedvéért 300 forinttal), az egy évben több, mint 100 000 Ft, amit csak kávéra költesz. 
Mi lenne, ha magadnak készítenéd el? Mi lenne, ha termoszban vinnéd a munkahelyre? A kávéházi kávé élményéről nem kell lemondanod, de hagyd meg különleges alkalmakra. 

3. Ne légy lusta

Ha túlórázhatsz (és jobb esetben a cég ki is fizeti), tedd meg. Lehet, hogy szerettél volna korán hazamenni, ledőlni a kanapéra és tévét nézni. De hidd el nekem, az extra órabér nagyon jól fog esni. És mit veszítesz? A kedvenc sorozatodat akár hétvégén is visszanézheted az interneten. Ha nem ragadod meg a lehetőséget a pénzkeresésre, akkor pénzt vesztesz. Lehet, hogy hibás döntéseket hoztál a múltban, de itt az ideje, hogy változtass, és minden lehetőséget kihasználj. 

A cikk folytatódik ide kattintva

A bejegyzés trackback címe:

https://business-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr578444572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása