Executive coach, pénzügyi coaching, life coach, üzleti coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

Hogyan szerezz meg bármit, amit szeretnél, 3 egyszerű lépésben

2016. március 01. - Galambos Zsófia Premium Coaching

Nem mindig könnyű megszerezni, amit akarunk. Nem egyszerű befolyásolni az embereket, pláne, ha azok különösen makacsak. Értékesítők gyakran találkoznak a következő visszautasítással: "jelenleg nem vásárolok semmit". Sokan megijednek az ilyesféle tiltakozástól, és megfutamodnak. Ha nem szeretnél ezek közé az emberek közé tartozni, akkor újfajta megközelítéseket kell megismerned, melyet alábbi tippjeink tartalmaznak. Ezek alkalmazásával a várt eredmények elérhetők.

1. Három igen

Ha valakitől elköteleződést várunk, gyakran hosszas magyarázkodásba kezdünk ahelyett, hogy kérdéseket tennénk fel. Ezzel az a probléma, hogy nincs meg az összhang. Arról beszélünk, amit mi szeretnénk, de a partnerünket ez csöppet sem érdekli. Őt csakis az érdekli, amit ő szeretne.

Próbálj a másik fél felé megerősítő kérdésekkel közelíteni, melyekre biztosan igen lesz a válasz. Például ceruzát próbálok eladni. Ahelyett, hogy elmagyaráznám, mitől olyan szuper ez a toll, inkább megkérdezem: "Ugye szüksége van valamilyen íróeszközre a munkájához?" Erre a kérdésre a válasz annyira nyilvánvaló, hogy senki sem fog rá nemet mondani. Ezután még legalább 2 ilyen kérdést felteszek a beszélgetés folyamán, aztán térek csak a tárgyra. Ha valaki legalább három dologban egyet értett velem, könnyebb lesz számára meghozni az igenlő választ a döntő kérdésre.

A cikk folytatódik ide kattintva

A bejegyzés trackback címe:

https://business-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr218409132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása