Executive coach, pénzügyi coaching, life coach, üzleti coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

Galambos Zsófia business coach, pénzügyi coach

Hogyan írj önéletrajzot munkatapasztalat nélkül?

2016. március 07. - Galambos Zsófia Premium Coaching

Nem nehéz önéletrajzot írni. Mindnyájan tudjuk, hogyan kell. Rengeteg weboldal, cikk szól arról, hogyan írjunk jó önéletrajzot. A HR-esek is örömmel osztanak meg tippeket, mitől tűnhet még jobbnak a CV-d. De ezen tippek egyike sem működik, ha nincs mit írnod az önéletrajzra! Mi mégis segítünk ebben hasznos tippjeinkkel.

1. Figyelj a struktúrára

A HR-esek kevesebb, mint 30 másodpercet töltenek azzal, hogy átfussák az önéletrajzot, és eldöntsék, érdemes-e elolvasniuk. Ezért fontos a szerkezet, a feladat az, hogy könnyen olvasható CV-t írj.

Nem szabad, hogy zavaró legyen a struktúra. Hagyj elég helyet a bekezdések között, tartsd a margókat; ha nyomtatott formában kérik az önéletrajzot, ügyelj arra, hogy jó minőségű nyomtatóval készüljön.

Ne felejtsd utánellenőrizni az önéletrajzot, és ne bízz teljes mértékben a helyesírás ellenőrzőben. Egy kis hiba is roppant illúzióromboló lehet.

2. Részletezd a tanulmányaidat

Amikor egy frissen végzett állást keres, legtöbbször nem, vagy csak nagyon kevés munkatapasztalattal rendelkezik. Ha te is ezek közé tartozol, ebben az esetben a tapasztalat hiányát pótold a tudásoddal.

Említsd meg az egyetemi kurzusokat, tréningeket, tanulmányutakat. Emellett külön fejezetet szentelhetsz a szakdolgozatodnak vagy disszertációdnak, így a munkaadó is világosabb képet kap arról, mihez is értesz valójában. És persze ne felejtsd el megemlíteni a beszélt nyelveket, külföldi tapasztalatokat.

A cikk folytatódik, ide kattintva. 

A bejegyzés trackback címe:

https://business-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr128449792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása